Happy New Year, mates!
06 jan. 2011
🇦🇺
vanuit Australië
G'day mates!
Ondertussen zijn we alweer een weekje verder en hebben we er een aantal nieuwe belevenissen opzitten. Eerst en vooral: mijn eerste oudejaarsavond in een kleedje... en deze keer zonder nylonkousen,
heerlijk. Met een glaasje in de hand en het zonnetje op de schouders hebben we er een geweldige dag, avond en nacht van gemaakt. Het was een feest van welgeteld 14 uur. Niet dat we zo decadent laat
in ons bed lagen - 4u in de ochtend leek ons immers nog net aanvaardbaar -maar vooral omdat men hier zo vroeg start. Vanaf 14u staat iedereen buiten in de plaatselijke parken en pubs, in beachwear
met feestmuts, te toosten op een goed jaar. Aangezien we ons volledig trachten in te leven in de Australische cultuur, hebben we maar lekker meegedaan. Al moet ik wel zeggen dat het puffen was met
zo'n kerst/nieuwjaarsmuts op! Maar, zoals iedere avond, ondergaat Brisbane en andere grootsteden in Australie een transmorfose vanaf 18u, gaande van uiterst laid-back beachwear fashion naar high
heels and skimpy dresses. De high heels hebben we ook maar aangetrokken, maar het schaarsgekleede ritueel hebben we overgeslaan. Alhoewel mijn kleedje maar net boven de knieen kwam, kan ik zeggen
dat ik het langste kleedje van de hele bar aan had!'s Avonds nog genoten van het vuurwerk over de rivier, dit vanaf de eerste rij, en random talks gehouden met heel wat Australiers die het zo raar
vinden om een meisje bier te zien drinken.
Eergisteren dan, volledig onverwachts, naar Noosa getrokken, veruit de meest geliefde vakantieplek van vele Australiers omwille van de kleinschaligheid, de gezelligheid en de kwaliteitsvolle
stranden en golven. Dit op 'slechts' 180km hier vandaan. De neef van Chanette, een Deens meisje dat ik hier heb leren kennen, kwam op bezoek... met een auto. Er dan maar volledig gebruik van
gemaakt. In vijf minuten tijd hadden we besloten om naar de Sunshine Coast te trekken. Na genoten te hebben van de prachtige omgeving door middel van een ferry-tochtje, een heerlijk avondmaal en om
af te sluiten, een prachtige lookout in het plaatselijke national park, trokken we moe en voldaan terug naar Brisbane.
Gisteren dan ingegaan op de uitnodiging voor een tuinfeest van een aantal Australiers die we op oudejaarsavond hadden ontmoet. En ja, echt op z'n Aussies: buitenkeuken waarop worstjes lagen te
bakken, lots of lots of alcohol dat bij de Aussies al na 2 uur volledig in de man zat (en bijgevolg de wijsheid in de kan) en op tijd en stond een duikje in het zwembad.
Vervolgens kan ik jullie meedelen dat ik zonet mijn laatste wasbeurt heb gedaan, mijn laatste blog heb geschreven, mijn laatste Engelse test heb voltooid, etc . Toch wat betreft vanuit Brisbane.
Zaterdagochtend, om 6u, vertrek ik zuidwaarts... op naar chapter 2 van mijn avontuur! Ik heb er in ieder geval al ontzettend veel zin in. Toch brengt het ook een droevig kantje met zich mee: nu ik
mij eindelijk goed thuis begon te voelen, moet ik alles wat ik in die acht weken heb opgebouwd terug achter mij laten. Maar ja, part of the adventure zeker? In ieder geval: bij deze beloof ik
jullie plechtig om het bloggen voort te zetten tijdens mijn zeven-weken-durende rondreis!
Het rondreizend volkstheater groet u!
06 jan. 2011, 09:10
G'day love. Tijd voor het echte backpackersavontuur nu. Have a ball! Btw, wat is een transmorfose? :))) Dat wordt Nederlandse les bij je terugkeer!!! Bye.
06 jan. 2011, 09:37
Have fun and no worries!! ;-)
06 jan. 2011, 17:31
Ow boy, een metamorfose uiteraard...
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}