charlottestruyve.reismee.nl

An Aussie Christmas!

G'day mate!

Het is weer al eventjes geleden... ik pleit schuldig. Maar alles heeft zijn redenen: mijn Australisch leventje ging gewoon zijn verdere gang zonder enige merkwaardige gebeurtenissen. Het regent hier nog altijd 'cats and dogs' en bijgevolg staat de activiteitenteller nog ongeveer op dezelfde hoogte. Wel kregen we er enkele spectaculaire onweersbuien bij met maar liefst 1600 enorm scherpe 'lightning strikes' a day. Vrij indrukwekkend en eingelijk wel mooi om naar te kijken. Maar na zeven dagen op een rij hebben we er toch wel genoeg van en snakken we naar verse zonnestralen. Jep, we verliezen onze 'tan' alweer. Geen goed teken. Maar het ziet er niet naar uit dat het beter wordt de komende dagen... dat is een serieuze tegenvaller, zeker omdat we morgen voor vier dagen naar de Gold Coast gaan: bezoekje aan Surfers Paradise and Coolangatta. Helaas zullen we er alleen in onze regenjas kunnen rondlopen.

Oja, voor ik het vergeet: Merry Christmas everybody! Ik zou het nog vergeten aangezien de kerstsfeer hier duidelijk ver te zoeken is. Ook al zie je hier in de stad overal kerstbomen staan en andere decoratie-elementen, hoor je voortdurend kerstliedjes door de luidsprekers en zijn alle auto's bekleed met Rudolf-oren (bij ons in België zouden geestigaards die er al lang afgetrokken hebben), het dringt maar niet tot bij door... Kerstmis met zo'n warme temperaturen is zoals een skibroek dragen op het strand. En net nu ik niet in België ben, krijgen jullie daar een witte kerst. Das er ook om doen hé. Indien ik hier volop kon genieten van stralend weer, had ik er geen probleem van gemaakt. Maar helaas: regen, regen en nog eens regen waardoor onze georganiseerde 'Aussie barbie' (met kangoeroe en de traditionele pedova-taart als dessert) uiteindelijk in de keuken van ons appartementje werd gegeven met behulp van 'frying pans' instead. Tweede poging met oudejaarsavond!

Daarnaast begint de eindmeet van deel 1 van mijn Australisch avontuur te naderen... Binnen exact twee weken start ik mijn traveltrip van zes weken om dan te eindigen in Sydney waar ik twee weken later mijn cursus aan de unief start. Hieronder schets ik in kort mijn rondrit, zodat jullie toch een beetje op de hoogte zijn van waar ik mij in dat immens land bevind.

08/1: Brisbane - Coffs Harbour en Dorrigo (bus)
11/1: Coffs Harbour - Port Macquarie (bus)
12/1: Port Macquarie - Sydney (bus)
15/1: Sydney - Melbourne (vliegtuig)
16/1 tot 23/1: Melbourne - Adelaide trip via Great Ocean Road (bus)
26/1: Barossa Valley (bus)
27/1: Kangaroo Island (bus)
29/1: Adelaide - Perth (vliegtuig)
31/1 tot 02/02: Albany & Margaret River
03/2: Perth
04/2 tot 13/2: Perth - Broome (bus)
15/2: Broome - Sydney (vliegtuig)

Voor de rest nog twee nieuwtjes! Ten eerste heeft mijn kodak het begeven na het zien van zoveel moois hier. Bijgevolg heb ik een nieuwe gekocht, en wat voor één! Oké, mijn portemonee is er wel leeg door, maar de foto's die ik er mee kan trekken, maken dit meer dan goed! En dan het allerverse nieuwtje: geen paniek meer, bij deze staat het 100% vast dat Charlotte terug naar België komt na haar avontuur. Jep, er wacht namelijk een job op haar! :-)

Toedeloew!

Christine & Yvan

Hey Charlotte,
Bedankt voor de toffe verhalen.
Wij wensen u alvast een prettige kerstdag in de regen en een aangenaam, gelukkig en gezond nieuw jaar.
Geniet er verder van, doe de nodige vitaminnen op zodat ge, bij uw terugkeer, sterk staat om aan den job te beginnen.

Groetjes.
Stien en Yvan

ps: Pas goed op uw fototoestel.

Charlotte

Dankjewel voor de wensen! De verschillende hikes en rondtochten zullen mij in ieder geval fit houden! Genieten zal ook geen probleem zijn! Oja, er staat ook een foutje in mijn reisplan: Melbourne - Adelaide trip start op 21/1 en niet op 16/1.

Lore

Klinkt allemaal super!
En we willen natuurlijk meer info over die job?? :-)

Hoe verlopen de Engelse lessen trouwens? Heb je het gevoel veel bij te leren?

birkit

Hey charlotte! Wat een geweldig blog houdt je bij. Ik kwam er achter via fb en ben nu op m'n Blackberry wat verhalen aan het lezen, maar ga zeker vd week even op mijn laptop kijken, dat is iets makkelijker haha! Wat jammer van al die regen! Hoop dat dat snel weer zonnestralen worden. Je reisplan ziet er ook fantastisch uit, doe je goed. Ik mis australie nog iedere dag. Gefeliciteerd met een nieuwe baan!! Wat leuk!! Wat ga je doen? En hoe heb je dat nou geregeld vanaf de andere kant van de wereld?!? Helemaal leuk iig, lekker vooruitzicht! Geniet nog lekker en ik zal met veel plezier je blog volgen ;-). Groetjes voor iedereen en een dikke kus!

Marleen & Patrick

Hallo Charlotte
Vanuit een dik besneeuwd Vlierzele
Prettige Kerstdagen en een heel gelukkig 2011
Hopelijk mis je met de feestdagen niet teveel het thuisfront.
Nog een fijne tijd daar in het verre Down under
Marleen & Patrick

Charlotte

Dankjewel voor de wensen!
Net terug van een regenachtig weekendje! Blogverhaal volgt! Hé Birkit, fijn dat je mij volgt! Wij missen je ook nog iedere dag!