Singing in the rain!
Hey darlings!
Terwijl België kreunt van de koude en de sneeuw, klaagt Brisbane van de onophoudelijke regen. Jep, wie denkt dat het hier putje zomer is en ik ganse dagen op het strand kan liggen met een cocktail in de hand, zit er wel degelijk naast. Oké, je hoort mij niet klagen want ik blijf genieten van de dagelijkse 25 graden, maar een beetje zon of tenminste geen regendouches meer van 's morgens tot 's avonds is meer dan welkom. Helaas voorspellen ze nog tien van die slechte dagen... en de Brisbane river staat nu al dubbel zo hoog als toen ik hier aankwam. Bovendien staan de straten hier vrij snel blank waardoor ik iedere morgen met een shoe-dilemma worstel om uiteindelijk toch altijd voor de teenslippers te gaan onder het motto: 'beter hele dagen natte tenen dan mijn voeten te laten drijven in ondergelopen schoenen'. De dagen zijn hier dan ook heel moeilijk te vullen aangezien Australië hier niet op voorzien is. Dan maar een date gehad met Harry Potter in de cinema en dit slechts voor 4 euro, wat spullen gekocht die ik nog nodig had zoals stevige wandelschoenen en nieuwe slippers aangezien het hier nu solden zijn, mijn reistrip van begin januari tot eind februari zo goed als helemaal op punt gezet met de nodige reservaties, dagelijks kakkerlakken van 10cm groot uit mijn kamer geweerd (jep, en zonder veel mentale worstelingen... precies alsof ik mij verzoend heb met het feit dat dit nu eenmaal een onderdeel van mijn Australische avontuur is), een aantal gezellige kookavonden beleefd en tussen de regenbuien door looptrainingen van 50 minuten gehouden, samen met mijn natuurvrienden salamanders van 30cm en possums (mengeling tussen kat, rat en koala) van 70cm. Tussendoor ook afscheid moeten nemen van enkele mensen die al terug naar huis gaan en dat zal hier de komende weken niet veel anders zijn.
Voor de rest kan ik jullie meedelen dat ik mij deze week aan mijn eerste kangoeroebiefstukje gewaagd heb en dat ik mij een ganse week plat gelegd heb met het feit dat een toilet 'engaged' is wanneer die bezet is. De term 'occupied' wordt hier dus niet gebruikt. En oja, ik wens jullie allemaal een fijne sinterklaas toe met bijhorende lekkernijen. Gelieve allemaal een chocoladepeetje, picknickskes en speculooske meer te eten in mijn plaats!
Charlotte x
En kakkerlakken zijn moeilijk te vangen als ge ze niet moogt pletten... da's verdorie snel zo'n beest!
Feit! Maar ondertussen heb ik daar al iets opgevonden: je moet ze eerst op hun rug duwen zodat ze geen weg meer kunnen en je tijd genoeg hebt om een blad onder hun lijf te schuiven om ze ten slotte door het raam te gooien! :)
En hoe duwde die op hun rug? Ik zit daar als ne zot achter aan te lopen om ze toch iets of wat te verdoven met deo, dan te vangen met een glas en dan door de WC te spoelen :-)
Oh, een klein duwtje volstaat hier. Ze zijn hier immers zodanig groot en dik, dat ze geen evenwicht meer hebben :)