My first day at school!
Hey Darling!
Jep, dat is mijn nieuwe aanspreeknaam sinds enkele dagen. Je hoort het in de winkel, in de bank, in het postkantoor... overal! Of ze mij daar al zo goed kennen? Hah, bijlange niet, maar ze houden hier gewoon niet van al dat formeel gedoe. That's the way I like it! Waar je ook gaat, vragen ze hoe het met jou gaat. De beleefdheidsregel is dat je hier effectief op antwoordt en dezelfde vraag terugstelt. Dit was vrij raar in het begin want tja, je kent die andere personen helemaal niet en bovendien staat er nog eens 40 man na jou te wachten om bediend te worden. Zo zie je maar dat de Belgische mentaliteit er nog zeker in zit: ik voel nog altijd een zekere druk om door te doen zodat de anderen niet te lang moeten wachten. In Australië zitten ze daar niet mee in, no worries! Zo neemt iedereen de tijd om te vragen wat ik hier kom doen, waar ik vandaan kom, welke taal ze in België spreken, etc. En als ik spreek over een Engelse taalcursus om mij wat meer in te burgeren, krijg ik voortdurend het antwoord: 'You don't need that! Your English is very good!'. Jep, zo gaat een mens gedurende de hele dag al glimlachend door het leven. En oja, terwijl ze zo met jou aan het praten zijn, pakken ze al jouw spullen in en sorteren ze die naargelang categorie: groenten en fruit samen, pasta en deegwaren samen, etc. Zeg dan nog eens dat vrouwen geen twee dingen tegelijkertijd kunnen doen! Want oja, je ziet precies alleen maar vrouwen achter de kassa staan, maar dat is ook in België het geval.
MIjn eerste dagen hier waren vrij eenzaam. Hier op het appartement kwam ik geen kat tegen dus heb ik gedurende drie dagen de hele stad doorkruist, de citycat genomen op Brisbane River, mij op het kunstmatig strand gelegd van South Bank, wat boodschappen gedaan en uiteraard allerlei praktische zaken geregeld. Gedurende die dagen heb ik al mijn eerste blooper opgelopen: Charlotte steekt per ongeluk al haar eten in de diepvriezer in plaats van de frigo waardoor ze het uiteindelijk allemaal heeft mogen weggooien... want ontdooide appels, kiwi's, komkommer, etc. vind ik toch maar niks. En als je weet dat alles hier ontzettend duur is zoals appels aan 9 euro de kilo, dan is dit serieus vloeken! Nu vragen jullie je waarschijnlijk af: hoe heb je dit nu kunnen doen? Welja, de diepvries is hier geen apart schuifvak boven of onder de frigo maar gewoon het ganse linkergedeelte... en bovendien kwam er niet echt damp uit wanneer ik die opende. Volledig ander systeem als bij ons en Charlotte heeft het mogen voelen!
Voor de rest heb ik gisteren mijn eerste schooldag gehad. Waw, wat was ik enthousiast, precies als ne kleinen die naar het eerste leerjaar mocht gaan. Om 8u vertrok ik richting Melbourne Street,
met de stroming mee want alle werkkrachten begaven zich toen richting hun kantoor. Eens aangekomen kregen we eerste een korte rondleiding door Brisbane, wat uitleg over de school, over de lessen,
over diverse activiteiten en moesten we om af te sluiten nog een mondelinge test doen. Deze week waren we met 5 nieuwe studenten... en het klikte al meteen vrij goed met een Deens meisje Chanette,
dus wij besloten om gedurende de middag samen op stap te gaan. Zij was nog maar aangekomen in Brisbane van de avond er voor en had nog niks van het centrum gezien. Na een flinke wandeling en wat
geregel van praktische zaken zoals het openen van een Australische rekening (big hint to mummy and daddy) kwamen we uitgeteld aan op onze residentie want jep, toevallig, ze verblijft het in
hetzelfde gebouw. Samen gekookt en ondertussen een fransman en twee belgen leren kennen die op haar appartementje zitten en erna richting South Bank vertrokken om nog eens de City Cat te nemen maar
dan 'by night'. De stad is helemaal verlicht dus het gaf wel een leuke touch aan de city.
Ondertussen is het nu 8u30 's morgens en zal ik mijn dag starten met nog wat praktisch geregel en dan met mijn eerste échte les. Meer hierover in de volgende blogs.
Oja, nog enkele weetjes. Wist je dat:
- Charlotte nu officieel last heeft van een jetlag aangezien ze al iedere dag om 6u 's morgens uit haar bed is?
- de cornflakes en de yoghurtpotten hier dubbel zo groot zijn als in België?
- en dit terwijl je hier bloemkooltjes en courgetten voor één persoon vindt en de nectarinen niet groter zijn dan een pingpongbal?
- het verplicht is om een helm te dragen als je hier de fiets neemt en iedereen dit ook effectief doet, ondanks een feestelijke outfit?
- Charlotte precies een bomma is wanneer ze naar de juiste betaalmunten zoekt?
See you next time!
Hey meid!
Ik volg soap 'Charlotte in Australië' op de voet. Super ze. Kzie 't helemaal voor mij.
En nu kan 'k aan de klanten in de Delhaize een beetje vertellen over winkelen in Australië. Blijven werken aan het muntjes tellen! En blijven bloggen! x
Klinkt superzalig!
Ik dacht dat 6 uur een beetje jouw uur was :p?
Ook hier wordt alles op de voet gevolgd! Lang leve de blogs! x